Phi-Phi Island 7/3

Imorse gick vi upp vid 6, innan solen ens hunnit gå upp för att packa det sista, checha ut och äta frukost innan vi begav oss vidare mot Paradiset! (Phi Phi Islands)

Vid halv 8, efter en halvtimmes försening kom äntligen en minibuss och plockade upp oss och tog oss ut till hamnen på andra sidan Phuket. Där väntade miljontals, okej, nu överdrev jag lite kanske.. Men säkert runt 50 stora båtar, typ som små färjor, som skulle ta folk till Phi Phi och vidare.

Båtresan tog runt en och en halvtimme. Eftersom Tim inte ville vara ute i solen med sitt brända ben satt vi inne i båten och läste och kollade på Mr Bean som visades på en tv.
På håll såg vi bara stora berg resa sig upp ur vattnet, omringade av underbart vatten.Vi åkte förbi Phi Phi Leh som bara såg ut som ett stort tråkigt berg, och närmade oss sakta men säkert Phi Phi Don där vi skulle av. Ju närmre vi kom, desto vackrare blev allting och känslan man kände då går inte att beskriva. Man ville bara stoppa tiden och stå där och titta ut över kanske världens vackraste plats för alltid.

Båten                         phi phi island                                                Turist nr 1                      Turist nr 2


Men icke, så fort vi kom av båten var det full fart, folk ropade och skrek från höger och vänster, folk som ville ha oss till just deras hotell och jaa.. Vi hamnade i alla fall på en "turistbyrå" för att välja hotell. Jag vill ju inte vara en sån där elak flickvän som bestämmer allt, och eftersom jag valde det förra hotellet fick Tim välja nu. Ja... Vad ska man säga? Finns helvetet så är det där vi hamnat. ha ha ha. Vi bor i typ i världens ruttnaste bungalow med mm tunna väggar med en säng som ända möbel. Golvet består av typ en plywoodskiva och det känns som om man ska braka igenom när som helst.  Toalett och dusch har vi. Lyxit värre! Man behöver inte ens vara rädd för att duscha för länge, där finns ändå bara kallvatten. Men detta är inte så farligt och saker man kan leva med... Det värsta är att vi inte har AC utan bara en liten sån där bordsfläkt ni vet?
Det är fan varmare inne i den lilla hyddan än ute, och ute är det ändå galet varmt så ni kan ju bara tänka er.

Och där ska vi sova inatt! Frågan är om vi kommer överleva? Dumma som vi är bokade vi inte bara en natt i helvetet, utan TRE!



Phi Phi öarna består förresten av två öar för er som inte vet. Phi Phi Leh, som är den minsta och vackraste, den som är mest känd. Där finns inget förutom vackra stränder typ så där kan man inte bo. Phi Phi Don är den större av de två öarna och det är här man bor. Inte lika vacker sägs det, men ändå WOW-känsla. Så då kan bara tänka sig vad man då har att vänta sig på Phi Phi Leh...

Ön är helmysig. Allting ligger tätt inpå varandra och de små gatorna är som en ända labyrint, fullt med små gångar åt alla håll. Vägarna kantas av klädstånd, restauranger, "resebyråer" och tattuerare. Nere på stranden ligger barerna tätt.



I alla fall, dagen har vi spenderat nere på stranden, (detta ända positiva med vår bungalow är att den typ ligger mitt på stranden. Tar väl en sisådär 1 minut från man gått ut från dörrens tills man ligger nere vid vattnet i en solstol.) Först var det fullt med små äckliga döda maneter i vattnet som SÅG så fint ut. Vi blev lite besvikna men badade ändå, som tur var brändes dom inte som dom på Phuket. Timmarna gick och maneterna började sakta men säkert försvinna och detta paradis var nu fulländat. Vi solade, badade och bara njöt! Värmen här är inte lika jobbig som på Phuket, där är den "tjock" "tung" och fuktig men här kändes den mjukare, lättare och mycket "luftigare". Skönt!

UNDERBART!!!!


Ikväll har vi ätit mat på en mysig liten restaurang, som såg ut som en båt, och låg uppe på ett berg. Den kanske hamnade där uppe efter tsunamin? Ikväll blev det gammal hederlig pizza, efter alla thaimat vi käkat. Men skulle nog fortsatt med det, pizzan var ingen höjdare direkt.



Efter vi ätit gick vi runt och kollade lite, det slutade med att vi hamnade nere på stranden där dom hade "fireshow" och hoppade runder med brinnande pinnar osv. Tim tog en öl och jag en redbull vodka. 50 svenska kr fick vi ge för det kalaset. BILLIGT! Drinken var det inget fel på heller, den smakade precis som hemma och var jättegod.
Dessutom bjöds det på "free vodka buckets" i baren och jag var ju bara tvungen att kolla vad det innebar.. Och ja, det var precis som det låter! En hink med vodka.
Här påminner lite om Alanya... Fulla turister som gör massa galna saker och mer eller mindre beter sig som idioter. haha.


Nu är klockan halv 12 och sitter vi här på vår mysiga lilla veranda utanför "stugan". Tack och lov för den! Inomhus går inte att vara!
Fast nu är vi så illa tvugna att gå in. Dags att sova. Om det går.... GODNATT!

Innan i dagen på altanen & vår kompis Pelle Svanslös


mycket text, mycket bilder. Hope you like it!


Postat av: Von Hanken!

Bilden när tim plaskar i vattnet var ju rolig, haha! kolla på den igen. vattensnopp!

2010-03-12 @ 18:05:32

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?


RSS 2.0


Fotograf i Halmstad - Bröllopsfotograf i Halmstad - Barnfotograf i Halmstad - Nyfödd-bilder halmstad - nyfödd-fotograf Halmstad - bebisfotograf Halmstad - Fotograf nyfödd Halmstad - Fotograf Halmstad gravid - Gravidbilder fotograf Halmstad - Graviditesbilder Halmstad fotograf - Familjefoton Halmstad - Familjebilder Halmstad - Familjefotograf i Halmstad - Djurfotograf i Halmstad - Fotograf Halmstad - Fotograf bröllop Halmstad - Bröllopsfotograf Halmstad - Fotograf i Laholm - Bröllopsfotograf i Laholm - Barnfotograf i Laholm - Nyfödd-bilder Laholm - nyfödd-fotograf Laholm - bebisfotograf Laholm - Fotograf nyfödd Laholm - Fotograf Laholm gravid - Gravidbilder fotograf Laholm - Graviditesbilder Laholm fotograf - Familjefoton Laholm - Familjebilder Laholm - Familjefotograf i Laholm - Djurfotograf i Laholm - Fotograf Laholm - Fotograf bröllop Laholm - Bröllopsfotograf Laholm Fotograf i Malmö - Bröllopsfotograf i Malmö - Barnfotograf i Malmö - Nyfödd-bilder Malmö - nyfödd-fotograf Malmö - bebisfotograf Malmö - Fotograf nyfödd Malmö - Fotograf Malmö gravid - Gravidbilder fotograf Malmö - Graviditesbilder Malmö fotograf - Familjefoton Malmö - Familjebilder Malmö - Familjefotograf i Malmö - Djurfotograf i Malmö - Fotograf Malmö - Fotograf bröllop Malmö - Bröllopsfotograf Malmö