Ao Nang med omnäjd 13/3

Idag har vi som jag skrev igår, varit på en liten båtutflykt. Eftersom vi inte hade så mycket tid här bestämde vi oss för en liten rundtripp på dom mest kända och finaste ställena för att hinna se så mycket som möjligt, istället för att bara välja ut en ö att åka till.

Det började som vanligt med lite smått kaos imorse när vår hotellvärdinna sa att hon var sjuk och inte kunde göra frukost.. okeeeeej, hon rostar ett par mackor och kokar lite te, men okej.

Så vi sprang över till grannhotellet för att äta frukost men precis när vi besällt ser vi en minibuss stanna utanför vårt hotell så vi fick snabbt avbeställa igen och springa över till vårt hotell. Där visade det sig att bussen inte stannat utanför vårt hotell utan precis brevid. Nu har vi inte tid att beställa ny mat igen så det fick helt enkelt bli 7 eleve frukost, bestående av en äcklig chikenburger.

Tillsist kom i alla fall VÅR minibuss och hämtade oss och tog oss till stranden. Där fick vi vänta och vänta en massa innan vi tillsist fick hoppa på båten. Vi som trodde att det skulle vara en liten longtailbåt för typ 10-15 personer blev lite chokade när det var en stoooor båt med plats för kanske 40 personer som vi hoppade på.
Jag & Tim satt uppe på däck och hade det asgött. VIP platserna sa guiden. Jajamen!

Här uppe på taket satt vi och stekte


Vårt första stopp blev Prahngan Beach där vi stannade en timme. Jag & Tim hittade en grotta som vi utforskade. Klättade på/över/under stenar och simmade genom tunnlar. Spännande! Denna stranden var mycket finare än Railay Beach där vi va igår, och typ lika långt borta så om man ska välja nån gång kan jag verkligen rekommendera Prahngan framför Railay.



Efter en timme var det dags att inta båten igen och efter att vi kört kanske 10 minuter stannade vi på Poda Island. Där va helt underbart! Vattnet var helt klart och jaa, allt var så fint! På Poda åt vi lunch, och spenderade sen ytterligare en timme med att sola, bada och snorkla i detta paradis. Ja ni vet, man måste se och uppleva det själv!
haha lite uttjatat nu kanske?!



Haha lite fail, men vafan! Vi lyfte nästan poda ;)


Efter en härlig timme på Poda åkte vi lite längre bort, en liten bit förbi Chicken Island, dit vi skulle senare, och stannade och snorklade. Här var inte bara dom vanliga småfiskarna utan lite större och häftigare fiskar så det var kul. Man blir lika fascinerad varje gång över vad som döljer sig under havets yta.



Sista stoppet var som sagt Chickan Island/Tup Island. Förstod inte riktigt vad som var vad, men när det är lågvatten kan man i alla fall gå mellan typ 3-4 öar och det var vad vi gjorde nu. Eller nej det gjorde vi inte, vi kunde gjort det men istället la vi oss på första bästa strand och låg där en timme tills det var dags att åka hem igen.


Ser ni vilka dom på sista bilden liknar eller är det bara jag som börjat önsketänka?

Precis som allt annat vi gjort här i Thailand var även detta en toppen-utflykt, och man tröttnar aldrig på att se nya stränder, platser och öar, den ena vackrare än den andra.

När vi kom tillbaka tog vi en moppetaxi tillbaka till hotellet där vi duschade och vilade lite innan det var dags för kvällsmat. Vi orkade inte gå så långt så vi hamnade på grannhotellet igen. Eftersom det inte blivit så mycket thaimat här i Ao Nang för vår del blev det favoriten chicken with garlic and pepper med ris för min del och Tim tog en tradionell nudelsoppa. Min mat var asgod! Jag tänkte be om extra vitlök men gjorde det aldrig, men hon måste läst mina tankar, för jävlar med vitlök där va! Hela vitlösklyftor! Sånt gillar vi. Förutom att det är gott ska ju vitlök vara bra mot förkylning också så imorgon förväntar jag mig att jag är frisk, med tanke på alla vitlök jag åt.



Efter maten gick vi en sista sväng på stan. Jag var på jakt efter ett par tights men utan resultat, istället blev det en sarong typ. Eller kanske en bordsduk? Vem vet?!

Resten av kvällen har vi ägnat åt att packa, imorgon åker vi vidare till Koh Samui. Där av tightsletandet och bordsduksköpet (som är tänkt att funka som filt).
Vi ska åka buss + båt i sammanlagt 6 timmar och efter våra erfarenheter har vi lärt oss att dom minsann inte snålar med ACn på sånna transportmedel. Så för att slippa bli ännu mer förkylda, eventuellt köldskakade är det bäst att ta till alla medel som går.

Nu står väskorna packade och vi är redo för några slappa dagar på beachen framöver. Om en vecka är vi i Bangkok och shoppar loss, och om lite mer än en vecka är vi hemma :( Tiden har gått asfort! Jag vill inte hem redan, känns som om vi nyss kom hit ju.

Jaja, dags att inta liggande ställning.
Får se hur det blir med uppdateringen på Koh Samui förresten... Vi ska göra ett nytt försök med en bungalow och jag antar att där inte finns internet. Men den som lever får se!

BAJBAJ!


Postat av: Isac

Dem på stranden skulle vara lika cilla & jossan, eller?.

Hälsa tim med :)

2010-03-13 @ 20:36:46
Postat av: sussi

det liknar Jossan o Cilla

2010-03-13 @ 23:59:21
Postat av: sussi

hälsa tim att ansiktet har samma färg som tandköttet han e söt säger alla kram

2010-03-14 @ 00:12:36
Postat av: Sandra

Liggande ställningen haha.. testa häng upp han i lampan du vet han kanske gillar det??! Ja ni verkar ju ha det bra minst sagt, men visst lite avis är du nog allt på min inbokade resa ;)

2010-03-18 @ 21:42:14

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?


RSS 2.0


Fotograf i Halmstad - Bröllopsfotograf i Halmstad - Barnfotograf i Halmstad - Nyfödd-bilder halmstad - nyfödd-fotograf Halmstad - bebisfotograf Halmstad - Fotograf nyfödd Halmstad - Fotograf Halmstad gravid - Gravidbilder fotograf Halmstad - Graviditesbilder Halmstad fotograf - Familjefoton Halmstad - Familjebilder Halmstad - Familjefotograf i Halmstad - Djurfotograf i Halmstad - Fotograf Halmstad - Fotograf bröllop Halmstad - Bröllopsfotograf Halmstad - Fotograf i Laholm - Bröllopsfotograf i Laholm - Barnfotograf i Laholm - Nyfödd-bilder Laholm - nyfödd-fotograf Laholm - bebisfotograf Laholm - Fotograf nyfödd Laholm - Fotograf Laholm gravid - Gravidbilder fotograf Laholm - Graviditesbilder Laholm fotograf - Familjefoton Laholm - Familjebilder Laholm - Familjefotograf i Laholm - Djurfotograf i Laholm - Fotograf Laholm - Fotograf bröllop Laholm - Bröllopsfotograf Laholm Fotograf i Malmö - Bröllopsfotograf i Malmö - Barnfotograf i Malmö - Nyfödd-bilder Malmö - nyfödd-fotograf Malmö - bebisfotograf Malmö - Fotograf nyfödd Malmö - Fotograf Malmö gravid - Gravidbilder fotograf Malmö - Graviditesbilder Malmö fotograf - Familjefoton Malmö - Familjebilder Malmö - Familjefotograf i Malmö - Djurfotograf i Malmö - Fotograf Malmö - Fotograf bröllop Malmö - Bröllopsfotograf Malmö