Phi-Phi Island 8/3 - Snorkelutflyckt

Natten var hemsk! Det var så galet varmt och jag fick verkligen panik. Jag ville bara ha frisk kall luft men inget hjälpte, ute var det lika varmt som inne och det kändes som om jag inte kunde andas. Det var nästan så att jag tänkte gå över till närmsta hotell med AC och boka in mig där... Men tillsist gick jag och ställde mig i den iskalla duschen istället för att svalka mig och sen öppnade jag ytterdörren också så det blev lite tvärdrag och då blev det äntligen lite luftigare och tillsist lyckades jag somna.

Imorse vaknade jag före klockan ringt, som vanligt, och en halvtimme senare när klockan ringde gick vi upp till båten på berget igen och åt frukost innan vi begav oss vidare till hamnen. Jag glömde skriva det, men igår bokade vi en snorklingtur med longtailbåt som vi då var på idag.

Om jag tyckte här var vackert igår, var det verkligen paradiset idag! Det går inte att beskriva, inte att fånga på bild, utan detta är något man måste se med egna ögon och uppleva själv. Känslan som finns där får en att rysa!

I alla fall, vårt första stopp blev "Shark Point" utanför Phi Phi Don där vi snorklade. Tidigt på morgonen kan man se haj där om man har tur, därav namnet. Men vi hade inte tur som tur va. heheh. Jag hade nog dött om jag hade sett en haj. Bokstavligen. Eller i alla fall om den hade sett mig.



Där var jättefint att snorkla och Tim förstod nu varför jag inte var så himla uppspelt på Yai Nui Beach där vi var förra veckan... Det var ingenting i jämförelse med det här! Detta är också en sån sak man måste uppleva själv för att verkligen förstå hur häftigt det är. En bild på en fisk kanske är fint, men INGENTING jämfört med verkligheten.

Nästa stopp blev Monkey Beach, som var en jätteliten, men jättefin strand där vi bara snabbt gick i land för att kolla på aporna. Dom var såååå söta! Man ville bara ta med sig allihopa hem. Jag satt ner på knä och fotade en apa framför mig, och utan att jag märkte det smög en liten apa fram till mig från sidan och sen när jag reste mig började den typ "klättra" på mitt ben... Det tog 3 sekunder och sen var alla små-aporna runt mig och försökte klättra på mig. Jag skulle precis börja fota när en jätteapa rusar fram och attackerar mig. Jag fattade inte vad som hände men när jag kände att det "stack" till i benet fattade jag att den bet mig och blev livrädd. Som tur var va där en thailändare som började klappa händerna och på så sett shasade bort apan. Sen berättade han att dom stora aporna är "farliga" och bits. Tack för den infortmationen. Lite för sent bara...
Men det blev bara ett litet "skrapsår" på ytan som tur va. Mina ben var väl alldeles för hala av all solkräm så tänderna bara gled väl. hahah.



Efter den lilla incidenten åkte vi vidare mot Phi Phi Leh och Maya Bay där filmen The Beach spelades in. Sanslöst vackert! Många säger att Phi Phi öarna, och framförallt Maya Bay är överskattat och inte alls lika fint längre. Det kanske är sant, jag kan bara tänka mig hur fint där måste varit för 10 år sen innan alla turister började strömma hit, och de som va här redan då kan jag förstå om dom tycker att stället bliviti förstört. Men för mig, som var här första gången nu är det verkligen galet fint och är man i Thailand tycker jag absolut att man ska åka hit. Det är nått man bara måste göra innan man dör. Vi tänkte först inte åka till Phi Phi öarna efter att ha hört så mycket dåligt, men jag är sjukt glad att vi gjorde det ändå! Jag har inget dåligt att säga om detta paradis.



Efter en timme i Maya Bay med lunch, sol och bad åkte vi vidare till en liten lagun som heter Pileh Bay och även där var det underbart! Lagunen var 15 meter djup och vattnet helt klarblått. Vi var nästan helt ensama där, båtkaptenen sa att det va en svår väg att komma in dit och att det var många båtar som inte klarade det eftersom det var så grunt.



Sen begav vi oss ut på havet mot Phi Phi Don igen... På vägen åkte vi förbi nån annan fin strand som jag inte minns namnet på men som kaptenen bad oss ta kort på... Efter det åkte vi förbi Viking Cave som typ är en grotta där det bor människor. Efter ett ha åkt länge långt ut på havet stannade vi äntligen vid ett rev där vi snorklade igen.
Det var lika fint här som på första stället och vi såg massor med fina färgglada fiskar och koraller.



Efter snorkligen styrde vi vidare mot Bamboo Island som även den är en helt underbar ö. Alla var rätt trötta efter en lång dag och slappade bara i vattnet eller på den helt vita och mjuka stranden medans solen sakta men säkert började sänka sig över himeln. Efter en timme hoppade vi i båten igen och styrde tillbaka mot Phi Phi Don som vi nådde lagom till solnedgången, som vi kollade på ute från båten på havet, innan vi tillsist åkte tillbaka in till hamnen.



På kvällen åt vi middag på en liten enkel restaurang... Det blev kyckling i sötsur sås för min del och räkor i sötsur sås för Tim. gott gott! Efter maten gjorde vi ett nytt försök med att prova på den tradionella Thailändska banan-pannkakan och denna gången gick det bättre. Vi gick hem till vår bungalow och åt våra goda pannkakor innan vi gick och la oss redan vid 9. Jag körde samma procedur som igår med dusch och tvärdrag och sen somnade jag rätt gott faktiskt.

Alla bilder är som vanligt klickabara för att se dom i större format!



Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?


RSS 2.0


Fotograf i Halmstad - Bröllopsfotograf i Halmstad - Barnfotograf i Halmstad - Nyfödd-bilder halmstad - nyfödd-fotograf Halmstad - bebisfotograf Halmstad - Fotograf nyfödd Halmstad - Fotograf Halmstad gravid - Gravidbilder fotograf Halmstad - Graviditesbilder Halmstad fotograf - Familjefoton Halmstad - Familjebilder Halmstad - Familjefotograf i Halmstad - Djurfotograf i Halmstad - Fotograf Halmstad - Fotograf bröllop Halmstad - Bröllopsfotograf Halmstad - Fotograf i Laholm - Bröllopsfotograf i Laholm - Barnfotograf i Laholm - Nyfödd-bilder Laholm - nyfödd-fotograf Laholm - bebisfotograf Laholm - Fotograf nyfödd Laholm - Fotograf Laholm gravid - Gravidbilder fotograf Laholm - Graviditesbilder Laholm fotograf - Familjefoton Laholm - Familjebilder Laholm - Familjefotograf i Laholm - Djurfotograf i Laholm - Fotograf Laholm - Fotograf bröllop Laholm - Bröllopsfotograf Laholm Fotograf i Malmö - Bröllopsfotograf i Malmö - Barnfotograf i Malmö - Nyfödd-bilder Malmö - nyfödd-fotograf Malmö - bebisfotograf Malmö - Fotograf nyfödd Malmö - Fotograf Malmö gravid - Gravidbilder fotograf Malmö - Graviditesbilder Malmö fotograf - Familjefoton Malmö - Familjebilder Malmö - Familjefotograf i Malmö - Djurfotograf i Malmö - Fotograf Malmö - Fotograf bröllop Malmö - Bröllopsfotograf Malmö